uitjes in het Havenkwartier van Deventer

Activiteiten en uitjes in het Havenkwartier van Deventer.

Onderscheidend, dat is het woord dat bij het Havenkwartier en Unieke Uitjes past. Op dit oude industrieterrein bruist het van de gezelligheid, fanatieke ondernemers en de leuke bewoners. Dit biedt ruimte voor bijzondere ontwikkelingen: of het nu gaat om evenementen, kunst, cultuur of horeca. Combineer uw bezoek aan het Havenkwartier samen met onze activiteiten. Uitjes in het Havenkwartier? Bij Unieke Uitjes zit u goed.

 

Ruim 90 ondernemers en organisaties en enkele tientallen bewoners vormen de vaste kern van het gebied. Daarnaast vinden er heel veel activiteiten plaats: van tentoonstellingen tot avontuurlijke concerten, van tango-avonden tot dance-battles, van streekmarkten tot festivals, van workshops tot theatervoorstellingen. Het is een gebied vol karakter en dat bouw je niet in één dag, karakter moet groeien.

 

 

Het Havenkwartier bestaat inmiddels bijna 100 jaar. Wat eens als ambitieus plan begon met het graven van enkele havenarmen in een buitendijks weidegebied, is nu een creatieve hotspot op loopafstand van de binnenstad. Landelijk gezien is het een voorbeeld van succesvolle uitnodigingsplanologie. De afgelopen eeuw toont een interessante geschiedenis over de opkomst en teloorgang van havengebonden industrie, van graan en postzegels, van werkplaats en broedplaats, van pioniers en bouwers, van drastische ontwikkelplannen en economische crises, én van de kansen die dit alles heeft geboden voor waar we vandaag staan. De enige constante factor in die 100 jaar is de haven als ankerpunt.

Bekijk alle uitjes Bekijk de prijzen